Peniche Surfcamp, Portugal. Högst spontant överhörde jag en konversation mellan Oskar och Adam där de skulle åka iväg på semester i Portugal och lära sig surfa. Det spontana kommer sig utav att jag beslutade mig för att följa med utan direkt mycket förhandsinformation och med det mesta löst sedan innan. Sagt och gjort.. Oskar kollade upp det hela och visst skulle det gå bra att knö in en extra bädd där vi skulle bo.. Då det var ett tag sen resan var (september 2012) tänkte jag ändå försöka minnas godbitarna och skriver härmed ner dom i punktform

Resan:
En tidig morgon en kall septemberdag påbörjades resan mot Köpenhamn via tåg, för att därifrån flyga till Lissabon. Flyget och tåget gick bra och väl framme i Lissabon möttes vi upp av en surfbuss som tog oss vidare till Peniche (ca 1 timmes resa med bil). Väl framme checkade vi in och blev anvisade till vårt hus.

Boendet:
Vårt lilla krypin/radhus/dorm room bestod av ett vardagsrum/kök, ett sovrum med 6 bäddar och ett sovloft som jag knep fort som attan! =). Vi hade ett riktigt eget kök med kyl och frys, ugn och spis och allt man behövde för lite enklare kulinariska upplevelser.

Surfcampet:
Efter att ha kommit iordning och bråkat klart om vem som skall sova var och efter att ha ”landat” lite tror jag vi gick och köpte matvaror, vatten i mängder samt öl. Promenaden till affären var ca 15 minuter. Hursomhaver, dag två gick vi upp extra tidigt för att vara med på introduktionen samt få surfbräda och våtdräkt. Campet bestod av en liten mysig butik, en restaurang med uteplats och långbord, moderna ”utedass” samt lite övriga utrymmen för förvaring av brädor och våtdräkter, parkeringsplatser för bilarna etc. etc. Kändes helt klart som ett schysst upplägg och det var även välbesökt med många olika surfgrupper som var ”i luften samtidigt”.

Folket:
Personalen på Peniche Surf camp och alla andra vi mötte också för den delen var gôr-trevliga (som man säger i Götelaborg). Bra stämning och duktig motiverad personal som verkligen brann för det dem gjorde.

Surfningen:
Då det var första gången på en surfbräda för många av oss får vi väl säga att veckan gick riktigt utomordentligt bra. Alla i gruppen ställde oss upp efter någon dag eller tre och mot slutet av veckan var vi ute och försökte oss på lite gröna vågor med blandat resultat. Vågorna i Portugal när vi var där kändes perfekta för nybörjare, det var även bra stränder och Portugal är nog ett resmål som passar alla, både de som vill ha det svårare eller för dem som vill paddla whitewash vid strandkanten.

Summa summarum:
Sju ytterst bra dagar i Portugal. Billigt blev det också med en totalkostnad för mig inklusive resa, boende, mat och nöjen på 7000 kr. Då snålade vi ändå inte utan åt middag ute nästan samtliga dagar, jag köpte dyrt solskydd + en schysst surfhoodie, vi prövade olika restauranger och även lokala Portugisiska havsrätter som var lokalt fiskade. Blev ytterst förvånad att det inte blev dyrare och kan absolut rekommendera Portugal och Peniche Surfcamp för alla som är intresserade av sol, bad, värme och surfning! Peniche Surfcamp – www.penichesurfcamp.com


Blir det mer surfning för mig i framtiden? Självklart, vi har nästan redan börjat planera nästa resa….

Kategorier: Blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *